Visste du at varmepumpe er effektiv mot støv og pollen?

Over 20 % av befolkningen opplever plager i pollensesongen. Mange av disse plages også av støv som svever i lufta inne, spesielt i vintersesongen. Varmepumpe kan være løsningen for dem.

Hva er et godt innemiljø?

Et godt innemiljø består av en stabil innetemperatur mellom 20 og 22 grader. Forskning viser at hjernen fungerer mest optimalt i denne temperaturen.

40-70 % luftfuktighet

Er inneluften for tørr gir det flere svevepartikler – som kan irriterer nese og svelg. Det er en del som reagerer allergisk på støv. En varmepumpe kan filtrere bort en del av støvet og forbedre livskvaliteten for kunden.

VarmepumpeFuroMitsubishi gulvstående03

Pollensesongen

Hvert å starter pollensesongen tidligere enn mange tror. Allerede i februar/mars starter sesongen flere steder her i landet. Først ute er gjerne trær som or og hassel, etterfulgt av salix og bjørk.

I juni blomstrer forskjellige gressarter, som mange kan reagere på. Mest kjent er timoteigresset, men det er bare én av mange arter.

Avslutningsvis i juni/juli får man en oppblomstring av burot – en ganske anonym blomst man gjerne finner i veirenner sammen med ugress av ymse slag.

Varmepumpe Furo og Kirigamine Hara

VarmepumpeKaitekiMitsubishi banner02

Anbefaler varmepumpe

Luft til luft varmepumper med et pollenfilter anbefales. Filteret bør rengjøres ofte gjennom pollensesongen for å sørge for en god filtrering av luften før den slipper inn i huset.

Varmepumpene fra Mitsubishi sørger for at det er svalt og behagelig inne, når temperaturen stiger ute. Kunden slipper dermed å sette opp vinduet og få pollen inn i huset.

Allergifilter og kullfilter

3DiseeSensor01

3D i-See-sensor

Er en sensor som skanner rommets temperatur. 3D i-See-sensoren sitter i underkant av innedelen på Kaiteki-modellene. Varmepumpen justerer selv varm- og kaldluft etter behov, for å opprettholde en balansert temperatur i hele rommet.

Den kan også justeres slik at når den oppdager en person i rommet, vil den enten sendte luften direkte mot personen, eller bort fra dersom kunden ikke ønsker direkte luft. 3D i-See-sensor finnes på Kaiteki-modellene.

Varmepumpe Kaiteki og Zen